Rishämtning och Brasa 2020

Rishämtning med efterföljande påskbrasa är sedan länge en fin tradition i Kåhög. Pga av Covid-19 ser världsläget annorlunda ut och det påverkar även oss i Kåhög och vår påskbrasa. Tyvärr infördes förra veckan en ny regel som säger att det max får vistas 50 personer på samma plats samtidigt. Påskbrasan brukar ha långt fler besökare än så. Byalaget valde att följa de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten satt upp och beslutade att det inte blir någon påskbrasa för allmän beskådan i år. Riset däremot vill vi givetvis hjälpa våra medlemmar att bli av med, precis som vi brukar.

Risbilen hämtade stora högar på tisdagskvällen och under fredagseftermiddagen. Resten av högarna hämtades under lördagen. Att styrelsen bytte hämtningsdag från söndag till lördag, berodde på att vi skulle få en chans att elda upp riset innan påsk. Det tar många timmar i anspråk att elda och vakta och styrelsen såg lämpligheten i att göra det under dagtid på just söndagen.

Vi som var med och hämtade riset på lördagen vill passa på att tacka er som var ute och hjälpte till med just er hög. Det underlättar mycket samt det är extremt trevligt att få en liten pratstund. Tack för kaffe och kaka som Hällevägen bjöd på. Stort tack även till Thai House för den utsökta lunchen.

För er som inte betalat årsavgiften men hade rishög, så gör ni det med Swish (123 663 7052) eller på PlusGiro (441 11 79-7). Årsavgiften är 150:- och hade ni en stor hög, så sätt in en extra slant med vad du tycker det är värt att på ett enkelt sätt bli av med den.

Byalaget och styrelsen vill önska er alla en riktigt Glad Påsk!