Bron över Tulteredsbäcken

Idag har ett glatt gäng från Kåhög hjälp kommunen med att få den nya bron (nr 1) över Tulteredsbäcken på plats. Bron ingår i iordningställandet av en kulturstig mellan Lexby och Jonsered. Gå in på bifogad hemsida för mer information. http://www.goteborgsinsjorike.se/om-oss-2/projekt/kulturstigen/

Vi samlades strax innan tio för att gå i samlat ner till bäcken. Telefonstolparna släpades ner och lades på plats över bäcken samt vägdes in efter konstens alla regler. Ny trall skruvades fast så att det slutligen blev en mycket stabil bro att gå på. Ett räcker kommer också sättas upp. Det blå repet är nu ett minne blott.

Strax nedanför den nya bron har en bänk ställts på plats. Nu kan man vila benen och avnjuta naturen till bäckens porlande och en god medhavd fika.

Vid den gamla bron närmare Tulteredsvägen (nr 2), kommer det att byggas en spång över det sura partiet. Den gamla bron är för dålig att reparera. Klimpen Andersson på Kultur och Fritid kunde inte ge ett datum då detta ska göras.

 När arbetet var klart tog vi en välbehövlig fika ute i det fria!

 Tack alla ni som kom och hjälpte till!

 Styrelsen Kåhögs Byalag